ßßß
Składniki:1/2 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej125 dag masła1/2 szklanki cukru2 jajka1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki cukru waniliowego2 łyżki kakaoszczypta soligarść drobno posiekanych liści mięty
Wykonanie:Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać po 1 żółtku cały czas ucierając. W misce wymieszać 2 rodzaje mąk, miętę i proszek do pieczenia. Mąki dodać do masy maślanej i wymieszać. Masę podzielić na 2 części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli. Większą część białek dodać do masy z kakao i wymieszać, pozostałe białka do masy białek i też wymieszać. Nakładać do każdego otworu na babkę w połowie masę białą i kakaową (kolejność dowolna). Babeczki piec około 20 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
/wydrukuj przepis/