Wykonanie
Dla chcącego nic trudnego. Miałam nie zdążyć z Zielono Mi, a tu nawet pojawiam się drugi raz. Znowu nie do końca z kolorem, ale starałam się jak mogłam. Muffinki przepyszne, mój mąż, który twierdzi, że jest uczulony na
kiwi, zjadł dwa na raz.
Składniki:250g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia½ łyżeczki
sody oczyszczonej150g
cukru trzcinowego250ml
mleka90ml
oleju roślinnego1 duże
jajko1 łyżeczka ekstraktu
wanilii2
owoce kiwiWykonanie:Rozgrzać piekarnik do 200C i wyłożyć formę papierkami do muffinków. Odmierzyć suche składniki do miski. Wlać wszystkie płynne składniki do drugiej miski. Zmieszać wszystko razem, dodać obrane i pokrojone
owoce kiwi, lekko wymieszać i przełożyć do foremek. Piec przez około 25 minut.
/wydrukuj przepis/