Wykonanie
Przepis na te
ciasteczka dostałam 4 lata temu. Byłam wtedy
matką karmiącą i moja dieta wymagała strasznych poświęceń. Dlatego jak tylko odkryłam te
ciasteczka to robiłam je bardzo często. Kiedy moja dieta wróciła już do normy zupełnie o nich zapomniałam. Ostatnio natknęłam się na podobne
ciasteczka u Agaty i przypomniałam sobie o tym przepisie. A ponieważ właśnie mamy Festiwal
płatków owsianych postanowiłam szybko odświeżyć przepis.

Składniki (na około 16- 20 sztuk):2 szklanki
płatków owsianych (np górskich)1/2 szklanki
mąki (dałam pszenną razową)1/2 szklanki
cukru (dałam brązowy)1/2 kostki
masła lub
margaryny1
jajkoWykonanie:
Masło roztopić i odrobinę przestudzić. Wszystkie składniki wymieszać razem (można odrobinę zmikcować). Wyłożyć uformowane na blachę i piec w 170 stopnaich 18-20 minut. Wystudzić na kratce.

/wydrukuj przepis/