ßßß
Składniki:biszkopt (może być gotowy, ja dałam 1/3 placka upieczonego w zupełnie innym celu)3 małe jogurty jagodowe100 ml śmietanki kremówki, dobrze schłodzonej1 łyżka żelatynygarść jagód (dałam rozmrożone mrożone)galaretka ( miałam tylko truskawkową)cukier z prawdziwą waniliąWykonanie:Biszkopt ułożyć w tortownicy. Śmietanę ubić na sztywno w mikserze, powoli dodawać jogurt, dalej ubijając. W między czasie łyżkę żelatyny zalac odrobiną zimnej wody, żeby napęczała. Zalać wrzątkiem do 1/4 kubka, ostudzić. Do jogurtu i śmietany dodać cukier, a na końcu ostudzoną żelatynę, chwilkę razem ubijać.Masę jogurtową wyłożyć na biszkopt. Posypać jagodami. Włożyć do lodówki do stężenia (u mnie stało za krótko, więc masa była dość płynna). Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, kiedy będzie już prawie zastygnięta wylać na ciasto. Włożyć do lodówki do stężen ia.Smacznego/wydrukuj przepis/