ßßß
Składniki:dorsz (ja dałam filety)ziemniakipomidory (ja dałam z puszki bo innych nie miałam)oliwa z oliwektymianeksól czosnkowacebulasok z cytrynyWykonanie:Cebulkę drobno posiekać i zeszklić. Rybę pokroić w dość duże kawałki, oprószyć solą czosnkową i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Ziemniaki pokroić w plastry. W garnku oblać je oliwą (nie za dużo) i wymieszać z tymiankiem. Naczynie żaroodporne wysmarować delikatnie tłuszczem i wyłożyć na dno pomidory w kawałkach, posypać je tymiankiem, na to kawałki ryby, cebulkę i na wierzch ziemniaki (u mnie na wierzchu była cebulka, ale to tylko dlatego, że wcześniej o niej zapomniałam). Naczynie przykryć i całość piec przez około 30-40 minut.Smacznego/wydrukuj przepis/