Wykonanie
Sałata z
avocado wzmocniona
ziemniakiem będzie najlepsza na lunch w taki upał, co da nam energię. Do picia
woda, jeśli musisz pracować, a jeśli luzik, to zimny browarek, kieliszeczek rislinga albo zwyczajne chianti.
Składn iki:1 piękne
avocado1 piękny
ziemnak ugotowany wcześniej w mundurku, ostudzony1 piękny
pomidor1 ładna
cebulaobrane
orzechy pistacjoweoliwa,
sól,
pieprz,
sok z cytrynyPrzygotowanie:
Avocado rozkroić na pół, obrać ze skórki (jeśli jest dostatecznie dojrzałe, skórka sama zejdzie bez używania noża), pokroić w cieńkie, duże plastry.
Ziemniak obrać ze skórki i pokroić w cieńkie plastry, układać na plasterkach
avocado.
Pomidora umyć, pokroić w plastry i układać następną warstwę.Teraz
cebulę pokroić w cieniutkie talarki i położyć na plastrach
pomidora.Posypać
orzechami,
solą,
pieprzem. Skropić
oliwą i
cytryną. Tak
sałatka z
avocado to sama ambrozja !!!