Ciasto powstało przy świetach ze wzgledu na to , iż pozostał mi biszkopt ciemny i trzeba było go wykorzystać:)Ciasto wyszło przepyszne ! POLECAM!:)Składniki:Biszkopt jasny.4 jajka½ szklanki mąki pszennej½ szklanki mąki ziemniaczanej¾ szklanki cukru2 łyżki wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaSposób przygotowania:Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku.W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. (Najlepiej, jeśli mąkę przesiejemy, wtedy będzie pulchna i unikniemy grudek). Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą. W międzyczasie dodać wodę. (Dodając mąkę i wodę można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Upiec drugi biszkopt lecz zamiast maki ziemniaczanej dodac kakao :) i postepować wg przepisu na biszkopt jasny .Masa:kajmak -puszkakostka masłaspirytus3 łyzki nutelli- badz rozpuszczona czekolada (pół tabliczki )Masło utrzec dodac kajmak i reszt składników..Masło powinno byc w temp pokojowej, Składniki dodawac stopniowo zeby sie nie zważyła.DODATKOWO:herbatniki ciemne- opakowaniekajmakPrzełożenie:biszkopt jasny-masa- biszkopt ciemny- posmarowac kajmakiem- herbatniki-kajmak-herbatniki( na wierzch mozna zrobic polewe czekoladowa-ja natomiast zostawiłam troszke masy i posmarowałam po herbatnikach i posypałam herbatnikami skruszonymi )