Pyszny lekki obiad. Pstrągi kochamy pod każdą postacią. Z winem i musztardą były już raz na blogu (klik). Dzisiaj zmieniłam ich smak pomijając dodając masłotruflowe i sóltruflową. Wyszło obłędnie pysznie i aromatycznie :) Bardzo, bardzo Wam polecam :)Składniki2 średnie pstrągisól truflowa (polecam Poddi Tartufi klik)biały pieprz2 łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy (użyłam Kamis)2 łyżeczki masłatruflowego (polecam P o ddi Tartufi klik)1 ząbek czosnku1 cytryna + do podanianatkakoperkuok. 100 ml białego winaPstrągi opłukać i wysuszyć skropić dokładnie sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem (także w środku). Do środka nałożyć po łyżeczce masłatruflowego, przeciśnięty czosnek oraz gałązki koperku - odstawić na minimum 30 minut. Po tym czasie pstrągi ponacinać ukośnie, nałożyć w nacięcia masłatruflowego, a wierzch delikatnie posmarować musztardą francuską.Pstrągi ułożyć na natłuszczonej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 9 minut w temp. 250 stopni. Po tym czasie otworzyć piekarnik, wlać wino i piec kolejne 9 minut. Potem znów otworzyć, odlać płyn i wstawić na ok 3-4 minuty i zapiec od góry na złoto.Podawać z ulubionymi dodatkami np. frytkami i ulubioną sałatką.Smacznego :)Sóltruflową oraz masłotruflowe Poddi Tartufi znajdziecie w sklepie Smaki Południa