Wykonanie
             Cake
Cake pops, to fantastyczne pralinki na patyczkach wyglądem przypominające lizak. Raz już pokazywałam je na blogu w wersji z 
mleczną czekoladą (klik).Dzisiaj proponuję Wam je w białej odsłonie tak jak u Dorotus (klik). 
Cake popsy to świetna propozycja na kinder bale choć 
powiem Wam w sekrecie że smakują nie tylko dzieciom. Baaardzo Wam polecam :)Składniki:400g jasnego ciasta 
biszkoptowego lub babki120g 
serka mascarpone70g 
białej czekoladyponadto:kilka kostek 
gorzkiej czekoladypatyczki do lizakówposypki 
cukrowe200g 
białej czekoladykilka łyżek 
śmietany kremówki2-3 łyżki 
plantyCiasto zmiksować, dodać 
serek mascarpone i roztopioną 
białą czekoladę. Z masy uformować kulę i wstawić na 15 minut do zamrażalki.Wyjąć i nabierając równe kawałki lepić kulki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie schłodzić w zamrażarce. W tym czasie 
czekoladę rozpuścić w kąpieli 
wodnej. Wyjąć kulki. Końcówkę patyczka maczać w roztopionej 
czekoladzie i szybko wbijać do połowy głębokości kulki. Znów schłodzić 15 minut w zamrażarce.
Białą czekoladę i 2 łyżki 
śmietany kremówki rozpuścić w kąpieli 
wodnej. Dodać kilka łyżek 
planty tak by masa nabrała odpowiedniej konsystencji do zamaczania w niej 
cake popsów.Kulki maczać w roztopionej lecz lekko przestudzonej 
czekoladzie, obsypać kolorowymi posypkami i schłodzić wbijając patyczki w coś sztywnego (np połówki 
kapusty :) Smacznego :)


