Wykonanie
            W ubiegłym tygodniu urządzaliśmy imienino-urodziny dla naszej córki i jej przyjaciółki. Tort oczywiście musiał się pojawić. Skoro przyjęcie dla dzieci, tort z 
owocami i 
czekoladą. Takie były życzenia. Poszłam trochę na skróty, szczególnie przy 
masie owocowej, ale dzieciom i dorosłym smakowało. To najważniejsze. Niestety nie mam zdjęcia 
tortu w przekroju.

Składniki:
biszkopt (użyłam tego)500 g 
mascarpone400 g 
śmietany 30%4 łyżki 
cukru drobnego100 g 
czekolady gorzkiejok 300 g masy owocowej (takiej jak ta)
płatki czekoladoweodrobina czerwonego barwinka

Wykonanie:
Biszkopt kroimy na 3 blaty. 
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli 
wodnej lub w kuchence mikrofalowej i studzimy. 
Śmietanę ubijamy na sztywno z 
cukrem. 
Mascarpone lekko ubijamy oddzielnie. Łączymy razem z kremówką. Odkładamy około 1/3 masy i łączymy z 
czekoladą. 
Biszkopt nasączamy (ja robiłam to 
herbatą owocową). Na pierwszy blat kładziemy masę 
czekoladową. Kładziemy drugi blat. Na to masę 
owocową. Na wierzch kładziemy ostatni blat. Odkładamy odrobinę masy, którą mieszamy z barwnikiem. Całość dekorujemy pozostałą masą ze 
śmietany i 
mascarpone. Boki 
tortu obsypujemy 
płatkami czekoladowymi. Czerwoną masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch.
