Wykonanie

Cudownie wilgotna, mięciuteńka i słodka babka. Jeśli lubicie
likier jajeczny zdecydowanie będzie Wam smakowała. Przepis znalazłam na stronie Domowe-wypieki.pl i polecam Wam baaardzo :)Składniki:125g
mąki pszennej125g
mąki ziemniaczanej4 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia250g
cukru4 łyżeczki
cukru waniliowego (klik)250 ml
oleju250ml
likieru jajecznego adwokat (klik)5
jajekskładniki na
lukier:3 łyżki
likieru adwokat100g
cukru pudruewentualnie pralina orzechowa do posypania (klik)Wszystkie składniki ucierać mikserem na najwyższych obrotach bardzo dokładnie przez minimum 1 minutę. Formę z kominem o średnicy 23 cm dokładnie natłuścić i wysypać
kaszą manną.Ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 60 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i pozostawić chwilę w blaszce a następnie wyjąć i studzić na kratce. Zimną polać lukrem
adwokatowym (jego składniki dokładnie utrzeć) i ewentualnie posypać pralina
orzechową ale niekoniecznie.Smacznego :)

