Wykonanie
Mega pyszna i mega błyskawiczna zupa. Przygotowuję ją w termomixie, ale z powodzeniem można ją robić również w tradycyjny sposób. Polecam Wam bardzo zwłaszacza w okresie jesienno - zimowym. Przepis pochodzi z książki "Dobre gotowanie-termomix na każdy dzień"Składniki:100g suchego
razowego chlebaok 750 ml
bulionu drobiowegook. 30g
cebuli2 łyżeczki
mąki pszennej100g
serka topionego150ml
śmietanysok z 1/2
cytrynysól,
pieprzkminek (lubię dużo więc
daję ok 1/2 - 3/4 łyżki)przygotowanie termomix:
Chleb zmielić: 10s, obr.5 Dodać pozostałe składniki i znów zmielić : czas 1 min, obr 6. Gotować czas 10 min, temp 100, obr 3 Posypać dodatkowo
kminkiem.przygotowanie tradycyjne:
Chleb zmielić,
cebulę drobno posiekać. Dodać do gorącego
bulionu razem z pozostałymi składnikami. Gotować ok 10 minut. Po tym czasie całość zmiksować na gładki krem blenderem. Podawać posypane dodatkowym
kminkiem.Smacznego :)