Przepyszny sos pomidorowy. Gęsty słodko - kwaśny. Idealny. Może być wykorzystywany np. do gołąbków lub pulpetów. Przepis pochodzi z książki "Dobre gotowanie-thermomix na każdy dzień" Polecam baaardzo :)Składniki na sos pomidorowy :1 papryka czerwona1 kg pomidorów (lub 850 ml puszka)2 ząbki czosnku1 duża cebula1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej2 łyżeczki cukru1/3 łyżeczki pieprzu, sól1 łyżka masła1 kostka rosołowa drobiowaNa maśle podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek. Paprykę drobno pokroić. Dodać pomidory i całość dokładnie zmiksować. Dodać pozostałe składniki. Gotować ok 10-15 minut. Doprawić. Na koniec jeszcze raz zmiksować na gładki sos.Smacznego:)