Wykonanie
Prościutka i bardzo smaczna
sałatka,pełnego uroku dodaje jej dressing:)PolecamSkładniki:pół główki
sałaty karbowanej (ja ją tak nazywam,tutaj gdzie mieszkam nazywa sie po prostu "lettuce")2 średniej wielkosci dojrzale
pomidory50 g
sera feta(prawdziwego ,dobrej jakosci)3
cebulki wiosenne razem ze
szczypiorkiemkoperek(swiezy lub suszony)s ó l morska i
pieprz do smakukilka listkow świeżej
bazyliiDressing:2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
miodu(użyłam akacjowego)2 łyżki jasnego
octu balsamicznego2 łyżki
oleju z pestek
winogrona1 łyżeczka
musztardyNajpierw przygotowujemy dressing. Ząbki
czosnku przeciskamy praska,
olej,
ocet balsamiczny,
miod oraz
musztardę mieszamy do utworzenia jednolitego dressinu,dodajemy
czosnek.
Sałatę myjemy,obsuszamy,rwiemy na mniejsze kawałki.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, ściągamy skórkę i kroimy na
male kwadraciki.
Ser feta również kroimy na
male kwadraty.
Cebulki myjemy i kroimy bardzo drobniutko,to samo robimy z
koperkiem.Wszystkie składniki mieszamy delikatnie,solimy,
pieprzymy i polewamy dressingiem. Przed podaniem posypujemy
sałatkę listkami
bazylii.Smacznego:)