ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegojajka ugotowane 2 sztukcebula 0,5 sztukszparagi ugotowane 2 sztukmajonez 3 łyżek stołowychjogurt naturalny 1 łyżek stołowychmusztarda 0,5 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniacurry według uznaniapieczarki 10 sztuknatka pietruszki według uznaniamelon 0,5 sztukszynka w plastrach według uznaniaszczypiorek według uznanialistki sałaty według uznaniatosty według uznaniafilety pstraga wędzone 200 gramówśmietana kwaśna 3 łyżek stołowychchrzan tarty 0,5 łyżek deserowychpomidorki według uznaniakoperek według uznaniaWykonanie:Sałatka jajeczna na pieczarkach: posiekać jajka, cebulę i szparagi. Wymieszać z majonezem rozprowadzonym jogurtem i musztardą, doprawić solą, pieprzem i curry.Sałatką wypełnić oczyszczone kapelusze dużych pieczarek. Ozdobić natką i czubkami szparagów.Woreczki z szynki: z połowy melona usunąć pestki, a z miąższu zrobić kulki (specjalną łyżką) lub kostki. Układać je po jednej na plasterkach wędzonej szynki i zawiązywać szczypiorkiem w woreczki.Mus z pstrąga na salacie: zmiksować filety ze śmietaną i chrzanem. Na malutkich tostach ułożyć sałatę, a na niej mus. Ozdobić ćwiartkami pomidorka i koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z RybKomentarze:Autor: hanka902Data: 2009-04-28dobre :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: