Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane 2 sztuk
cebula 0,5 sztuk
szparagi ugotowane 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 1 łyżek stołowych
musztarda 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania
pieczarki 10 sztuk
natka pietruszki według uznania
melon 0,5 sztuk
szynka w plastrach według uznania
szczypiorek według uznanialistki
sałaty według uznaniatosty według uznania
filety pstraga wędzone 200 gramów
śmietana kwaśna 3 łyżek stołowych
chrzan tarty 0,5 łyżek deserowych
pomidorki według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:
Sałatka jajeczna na pieczarkach: posiekać
jajka,
cebulę i
szparagi. Wymieszać z
majonezem rozprowadzonym
jogurtem i
musztardą, doprawić
solą,
pieprzem i
curry.
Sałatką wypełnić oczyszczone kapelusze dużych
pieczarek. Ozdobić
natką i czubkami
szparagów.Woreczki z
szynki: z połowy
melona usunąć pestki, a z miąższu zrobić kulki (specjalną łyżką) lub kostki. Układać je po jednej na plasterkach
wędzonej szynki i zawiązywać
szczypiorkiem w woreczki.Mus z
pstrąga na
salacie: zmiksować filety ze
śmietaną i
chrzanem. Na malutkich tostach ułożyć
sałatę, a na niej mus. Ozdobić ćwiartkami
pomidorka i
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z RybKomentarze:Autor: hanka902Data: 2009-04-28dobre :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: