Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 5 gałązki
szczypiorek 1 pęczek
koperek 5 gałązki
rzodkiewka 1 pęczek
rzeżucha 10 gramów
ogórek 1 sztuk
sałata 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
jajka 4 sztukWykonanie:
Sałatę umyć,osączyć,porwać na małe kawałki.Wszystkie pozostałe warzywa umyć a następnie:-
rzodkiewkę pokroić w krążki,-
ogórek w plasterki (nie obierać),-
koperek,
szczypiorek i
natkę pietruszki drobno posiekać,-
rzeżuchę pozostawić w całości(odciąć tylko"korzenie")
Jajka ugotować na twardo,obrać i przekroić na połowy lub na cząstki.
Oliwę połączyć z
sokiem z cytryny,
solą,
pieprzem i odrobiną
cukru. w naczyniu na sałatki lub głębokimtalerzu zmieszać wszystkie warzywa,ułożyć
jajka i polać przygotowanym sosem.Uwagi:Jeśli ktoś lubi
bardziej pikantne do sosu można dodać jeszcze trochę
musztardy i roztarty ząbek
czosnku.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.SurówkiWielkanocKomentarze:Autor: ktośData: 2011-04-14
dziwnyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: