Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
piersi z kurczaka 600 gramów
sałata rzymska 2 sztuk
cebula 3 łyżek deserowych
rzodkiewki, pęczek 1 sztuk
żółty ser, plastry 4 sztuk
musztarda z
gorczycą 4 łyżek deserowych
majonez 4 łyżek stołowych
ocet winny 8 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek deserowych
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w plasterki, a oczyszczone
rzodkiewki podzielić na ćwiartki. Plasterki
sera pociąć w paseczki. opłukaną, osuszoną
sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Sos musztardowo-
majonezowy:
ocet utrzeć z
solą,
pieprzem i szczyptą
cukru. Gdy
przyprawy się rozpuszczą dodać
musztardę oraz
majonez. Nie przerywając ucierania powoli dolewać
oliwę. Ubić trzepaczką na jednolity sos.Umyte, osuszone
mięso usmażyć na rumiano na rozgrzanym
oleju (po 3 minuty z każdej strony). Zdjąć z patelni, oprószyć
solą i
pieprzem. Ostudzone pokroić w paseczki. Zimne kawałki
mięsa oraz przygotowane wcześniej warzywa i
ser ułożyć na półmisku. Polać
sosem musztardowym. Tak przygotowaną
sałatkę można podawać jako samodzielne danie obiadowe.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: