Wykonanie
Jest to ciekawa propozycja na proste podanie filetu. Nie wymaga zbyt wiele wysiłku, ani wyszukanych produktów. Polecam użyć łagodnej
musztardy, najlepiej sprawdzi się miodowa.Danie inspirowane tym przepisem.Składniki:połowa pojedynczej
piersi z kurczaka (przeciętej wzdłuż)2 łyżki tartego
sera żółtego1 łyżka
musztardy1 łyżka
majonezupieprz,
sólKurczaka delikatnie rozbić, obsypać
solą i
pieprzem. Ułożyć w wysmarowanym
olejem naczyniu żaroodpornym (garnku, talerzu czy cos tam macie :). W miseczce wymieszać
majonez,
musztardę i
ser. Rozłożyć na
kurczaku i zapiekać w temp. 175 st. C przez ok. 20-25 minut. W tym czasie można przygotować dodatki. Ja podałam
mięso z gotowaną
marchewką oraz
ziemniakami.Przepis bierze udział w akcji Nakarm się studencie!Ewka