Wykonanie
Nadal akcenty Świąteczne bo jajeczne. Ale czy to jest minusem??? Nie sądzę,
jajka są pyszne, zdrowe i wartościowe o każdej
porze dnia i nocy-jak ktoś woli ;)Przyznam się Wam, że zawsze faszerowałam jajeczka
pieczarkami, ale w tym roku postanowiłam zrobić odmianę. Uważam że decyzja była słuszna, bo danie to przypadło do gustu zarówno moim domownikom jak i mi:)
Składniki na 4 osoby4
jajka4 plastry
żółtego sera (około 80 g)łyżka
majonezułyżeczka
musztardy – płaska
sól i
pieprzJajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż na pół.
Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach lub bardzo drobno siekamy, jeśli mamy go w plasterkach. Z
jajek wydrążamy
żółtka i również siekamy.
Majonez mieszamy z
musztardą aż się dobrze połączą, wtedy dorzucamy do niego siekane
żółtka i
ser. Dokładnie mieszamy i doprawiamy
solą oraz
pieprzem do smaku.
Białka jajek nadziewamy przyrządzona pastą. Ozdabiamy świeżą
pietruszką lub
koperkiem jeśli posiadamy ;)Smacznego:)))