Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata rzymska 1 sztuk
filety z kurczaka 1 sztuk
ocet winny 3 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
ser pleśniowy 100 gramów
melon 0,5 sztuk
orzechy włoskie 40 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, osuszoną
sałatę porwać na mniejsze kawałki. Opłukane, osuszone
mięso oprószyć
solą oraz
pieprzem i usmażyć na patelni na rozgrzanym
oleju ze wszystkich stron (8 minut).
Ocet utrzeć z
solą,
pieprzem i
cukrem do smaku. Ucierając, powoli dolewać pozostały
olej. Na koniec dodać do sosu pokruszony
ser. Z
melona wyciąć kulki specjalna łyżeczką i wymieszać z
sałatą i sosem. Na tym ułożyć pokrojone w plastry
mięso i posypać
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: