Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi białe 800 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
filet z piersi indyka 350 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
ocet winny 4 łyżek stołowych
rukola 2 pęczek
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
szparagi ustawić główkami do góry w wysokim garnku z posolona
wodą. Wsypać łyżeczkę
cukru i gotować ok. 20 minut na małym ogniu. Opłukane, osuszone
mięso pociąć w paseczki. Oprószyć
sola oraz
pieprzem i zrumienić na 2 łyżkach
oleju. Oczyszczona
paprykę pokroić w grubą kostkę. Odcedzone, ostudzone
szparagi pociąć i razem z
papryką wrzucić na rozgrzany na patelni pozostały
olej, smażyć 3 minuty. Skropić
octem i oprószyć resztą
cukru. Zdjąć z patelni i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wymieszać z
mięsem i oczyszczonymi listkami
rukoli. Posypać startym
żółtym serem. Podawać z
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: