ßßß Cookit - przepis na Sałatka pikantna z indykiem i rukolą

Sałatka pikantna z indykiem i rukolą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi białe 800 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
filet z piersi indyka 350 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
ocet winny 4 łyżek stołowych
rukola 2 pęczek
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone szparagi ustawić główkami do góry w wysokim garnku z posolona wodą. Wsypać łyżeczkę cukru i gotować ok. 20 minut na małym ogniu. Opłukane, osuszone mięso pociąć w paseczki. Oprószyć sola oraz pieprzem i zrumienić na 2 łyżkach oleju. Oczyszczona paprykę pokroić w grubą kostkę. Odcedzone, ostudzone szparagi pociąć i razem z papryką wrzucić na rozgrzany na patelni pozostały olej, smażyć 3 minuty. Skropić octem i oprószyć resztą cukru. Zdjąć z patelni i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z mięsem i oczyszczonymi listkami rukoli. Posypać startym żółtym serem. Podawać z bagietką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9510/Salatka-pikantna-z-indykiem-i-rukola