Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
rukola 150 gramów
rzodkiewki 1 pęczek
cebula 1 sztuk
kalarepki 250 gramów
kiełki rzodkiewek 120 gramów
ocet winny 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Ser przełożyć do miski, lekko posolić, dodać 1/3 drobno posiekanej
rukoli i wymieszać.Oczyszczone
rzodkiewki,
kalarepkę i
cebule pokroić, dodać opłukane, osączone
kiełki oraz resztę
rukoli.
Ocet wymieszać z
solą,
pieprzem oraz
cukrem i
olejem. Przygotowanym sosem polać
rzodkiewki,
rukolę,
kalarepkę i
kiełki. Z masy twarogowej zrobić kulki, przełożyć do sałatki i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: