Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 3 sztuk
cebula 2 sztuk
pomarańcze 2 sztuk
figi 2 sztuk
rukola 100 gramów
kozi ser, talarki 5 sztuk
olej 6 łyżek stołowychsok z
pomarańczy 4 łyżek stołowych
ocet winny 6 łyżek stołowychplasterki
pomarańczy według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
pomidory pokroić w grube plastry. Oczyszczoną
cebulę pokroić w krążki.
Pomarańcze obrać i usunąć białą błonkę. Opłukane, osuszone
figi pokroić na połówki lub w plasterki. Opłukane listki
rukoli porwać na kawałki. Przygotowane składniki dokładnie wymieszać, a na wierzchu ułożyć talarki
koziego sera.
Sos winegret:
ocet wymieszać z 4 łyżkami soku z
pomarańczy, doprawić do smaku
solą,
pieprzem i szczyptą
cukru. Cienkim strumieniem dolać
olej, całość ubić trzepaczką na gęsty sos. Polać nim gotową
sałatkę z
pomidorów, delikatnie wymieszać. Przed podaniem udekorować plasterkami
pomarańczy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: