Wykonanie
Bazowałam na przepisie Olgi Smile, ale troszkę go zmieniłam (m.in. użyłam mniej
oleju i dodałam
cukier).
Składniki:4
papryki (użyłam czerwonej, zielonej, żółtej pomarańczowej, każda o wadze ok. 180 g)2
cebule2
pomidory2 łyżki
oleju2 łyżki
octu winnego1 łyżka
brązowego cukru2 ząbki
czosnkusól,
pieprzCebulę obrać, pokroić w
pióra i podsmażyć na
oleju, kiedy się zeszkli dodać do niej posiekany
czosnek.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić na średniej wielkości kawałki.
Papryki pokroić w paseczki. Wymieszać ze sobą wszystkie warzywa, dodać
ocet i
cukier, odrobinę
soli i
pieprzu. Piec w ok. 200 C, dopóki
papryka nie zmięknie. Po upieczeniu doprawić
solą i
pieprzem jeśli jest taka potrzeba.Koszt (2-3 porcje): ok. 6 , 50 zł