Wykonanie
Dzisiaj krótko… Pomysł na
pastę z makreli i
twarogu. Fajne urozmaicenie dla naszych codziennych kanapek, choć do pracy nie polecam z tą pastą robić :P oczywiście ze względu na dość specyficzny zapach
wędzonej makreli ;) Smacznego Kochani !Składniki:– 2 średnie
makrele ( przyznaję, że zapomniałam je zważyć przed obraniem :P )– 1
cebula– 250g
sera ( dałam półtłusty )– 1,5 łyżki
oleju–
szczypiorek ( opcjonalnie )–
sól,
pieprzPrzygotowanie:*
Makrelę obieramy ze skóry i bardzo dokładnie z ości.* Do miski z obraną
makrelą dodajemy posiekaną w drobną kosteczkę
cebulę,
ser biały i
olej.Wszystko dokładnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy do połączenia się całości.* Przyprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.* Dodajemy posiekany
szczypior.♥ Ja w tej wersji dodałam jednego
ogórka konserwowego, pokrojonego w kostkę, więc Wy również możecie spróbwać, ale zazwyczaj robię wg przepisu powyżej :)
Kategorie: