ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli wędzonej i twarogu

Pasta z makreli wędzonej i twarogu

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj krótko… Pomysł na pastę z makreli i twarogu. Fajne urozmaicenie dla naszych codziennych kanapek, choć do pracy nie polecam z tą pastą robić :P oczywiście ze względu na dość specyficzny zapach wędzonej makreli ;) Smacznego Kochani !
Składniki:
– 2 średnie makrele ( przyznaję, że zapomniałam je zważyć przed obraniem :P )
– 1 cebula
– 250g sera ( dałam półtłusty )
– 1,5 łyżki oleju
szczypiorek ( opcjonalnie )
sól, pieprz
Przygotowanie:
* Makrelę obieramy ze skóry i bardzo dokładnie z ości.
* Do miski z obraną makrelą dodajemy posiekaną w drobną kosteczkę cebulę, ser biały i olej.
Wszystko dokładnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy do połączenia się całości.
* Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
* Dodajemy posiekany szczypior.
♥ Ja w tej wersji dodałam jednego ogórka konserwowego, pokrojonego w kostkę, więc Wy również możecie spróbwać, ale zazwyczaj robię wg przepisu powyżej :)
Kategorie:
Źródło:http://www.niepieprz.pl/pasta-z-makreli-wedzonej-i-twarogu