ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka paprykowa z krakersami

Zapiekanka paprykowa z krakersami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś kurczaka 2 sztuk
krakersy (paczka)2 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
ser żółty 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ułożone na blasze papryki zapiekać 15 minut. Przełożyć je do rondelka i przykryć pokrywką. Po 15 minutach zdjąć skórkę. Miąższ papryki pokroić w paski. Opłukane, osuszone mięso pokroić w paski i oprószyć solą oraz pieprzem. Mięso zrumienić na oleju. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i układać krakersy, paski papryki, podsmażone mięso. Całość posypać startym serem i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12299/Zapiekanka-paprykowa-z-krakersami