Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś kurczaka 2 sztuk
krakersy (paczka)2 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
ser żółty 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ułożone na blasze
papryki zapiekać 15 minut. Przełożyć je do rondelka i przykryć pokrywką. Po 15 minutach zdjąć skórkę. Miąższ
papryki pokroić w paski. Opłukane, osuszone
mięso pokroić w paski i oprószyć
solą oraz
pieprzem.
Mięso zrumienić na
oleju. Naczynie żaroodporne posmarować
olejem i układać
krakersy, paski
papryki, podsmażone
mięso. Całość posypać
startym serem i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: