Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
keczup 2 łyżek stołowych
gorczyca mielona 0,5 łyżek deserowych
pieprz czerwony mielony 0,5 łyżek deserowych
ser żółty 4 plastry
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone
mięso lekko zbić i oprószyć ze wszystkich stron
sola oraz
pieprzem. Ułożyć na wysmarowanej
olejem blasze i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Odwrócić filety i posmarować
keczupem. Posypać
gorczyca i
czerwonym pieprzem. Piec jeszcze 8 minut. Na każdym kawałku
mięsa położyć po grubym plastrze
sera i chwile jeszcze zapiekać, aż
ser się rozpuści. Kotlety podawać z
sałatą p[olana
śmietaną i posypaną
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: