ßßß Cookit - przepis na Grillowane piersi kurczaka w plastrach boczku

Grillowane piersi kurczaka w plastrach boczku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś kurczaka 4 sztuk
boczek wędzony 4 plastry
przyprawa do grilla 1 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Plastry boczku oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Umyte, osuszone mięso natrzeć olejem oraz przyprawa do grilla i odstawić na 60 minut do lodówki. Następnie każdą porcję kurczaka owinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczkami. Boczek z wierzchu posmarować olejem. Grillować mięso ok. 30 minut, przewracając co pewien czas tak, aby się równomiernie zrumieniło. Podawać z pieczywem lub pieczonymi talarkami ziemniaczanymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11765/Grillowane-piersi-kurczaka-w-plastrach-boczku