Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś kurczaka 4 sztuk
boczek wędzony 4 plastry
przyprawa do grilla 1 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Plastry
boczku oprószyć
solą,
pieprzem oraz
papryką. Umyte, osuszone
mięso natrzeć
olejem oraz
przyprawa do grilla i odstawić na 60 minut do lodówki. Następnie każdą porcję
kurczaka owinąć w plaster
boczku i spiąć wykałaczkami.
Boczek z wierzchu posmarować
olejem. Grillować
mięso ok. 30 minut, przewracając co pewien czas tak, aby się równomiernie zrumieniło. Podawać z
pieczywem lub pieczonymi talarkami ziemniaczanymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: