ßßß Cookit - przepis na Paprykowe polędwiczki

Paprykowe polędwiczki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczka wieprzowa 1 sztuk
papryka mielona słodka 4 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 szczypta
śmietana 125 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Umyte mięso pokroić na plastry, każdy delikatnie spłaszczyć dłonią i oprószyć solą oraz pieprze i papryką ostrą. Obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Wymieszać gęstą śmietanę ze słodką papryką i wlać do usmażonego mięsa. Dusić kilka minut nie doprowadzając do wrzenia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11593/Paprykowe-poledwiczki