Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 1 sztuk
papryka mielona słodka 4 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 szczypta
śmietana 125 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umyte
mięso pokroić na plastry, każdy delikatnie spłaszczyć dłonią i oprószyć
solą oraz
pieprze i
papryką ostrą. Obsmażyć
mięso z obu stron na złoty kolor. Wymieszać gęstą
śmietanę ze
słodką papryką i wlać do usmażonego
mięsa. Dusić kilka minut nie doprowadzając do wrzenia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: