Wykonanie
Ciasto naleśnikowe :
mąka,
woda gazowana,
jajka, odrobina
piwa,
sól - wszystko mieszamy do odpowiedniej konsystencji. Pieczemy placki naleśnikowe.
farsz: 500 g
mięsa mielonego, 1
cebula,
sól i
pieprz, 100 g
śmietany, 1
jajkoCebulę kroję drobno, wrzucam ją na
olej i podsmażam, dodaję zmielone
mięso.Następnie doprawiam
solą i
pieprzem i mieszam, aby
mięso nie złączyło się w zbyt duże kawałki.Dodaję
śmietanę i wbijam
jajko i mieszam.
Farsz nakładam na podsmażone naleśniki i roluję. Obtaczam w rozbełtanym
jajku i
bułce.Smażę na
oleju aż będą rumiane, układam najpierw łączeniem do dołu by się ładnie złączyły.
Smacznego.