Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki (ugotowane)500 gramów
jajka 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mięso mielone mieszane 300 gramów
kajzerka 1 sztuk
jajka 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zmielić
ziemniaki, dodać 3
żółtka,
masło, doprawić
solą oraz
pieprzem i wyrobić na jednolita masę. na koniec połączyć z piana ubitą na sztywno z 3
białek. oczyszczona, posiekana
cebule zrumienić na
oleju. Dodać do
mięsa namoczoną, odciśnięta
kajzerkę,
jajko,
śmietanę,
cebulkę, doprawić
sola oraz
pieprzem i wyrobić na jednolitą masę. W natłuszczonej, obsypanej
bułką blasze na babkę ułożyć warstwę
ziemniaków, na niej
mięso i pozostałe
ziemniaki. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach, do zrumienienia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: