Wykonanie
« Powrót  Karbinadle
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kajzerka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mięso mielone mieszane 300 gramów
jajka 1 sztuk
maggi według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Namoczoną, odciśniętą
bułkę zagnieść z
mięsem, oczyszczona, posiekana
cebulą oraz
jajkiem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i kilkoma kroplami
maggi. Z masy uformować małe kotleciki, obtaczać w mace i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
potem wstawić jeszcze na kilka minut do piekarnika, aby kotleciki "doszły". Podawać z
ziemniakami i surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: