ßßß
Składniki:Filety z kurczaka - 2 pojedyncze sztukiPieczarki - 250 gramcebula - 1 sztukasól - 1/2 łyżeczki ( do przyprawienia pieczarek)pieprz - 1/2 łyżeczki (do przyprawienia pieczarek)sól - 2 szczypty (do przyprawienia mięsa)pieprz - 2 szczypty (do przyprawienia mięsa)ser w plastrach - 4 plastrymasło - 2 łyżkiolej - 2 łyżki
Wykonanie:Mięso z kurczaka płuczemy, suszymy papierowym ręcznikiem.Następnie usuwamy zbędne błony i przecinamy obie piersi wzdłuż uzyskując dwie połówki z każdej.Rozklepujemy delikatnie filety przez folię spożywczą.Pieczarki oczyszczamy (nie obierałam ich, gdyż były piękne białe bez uszkodzeń itp), kroimy w pół plasterki lub kostkę jak wolicie.Cebulę obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę.Rozgrzewamy na patelni masło, dodajemy cebule chwilę podsmażamy - ściągamy z patelni.Na tą samą patelnię wkładamy pokrojone wcześniej pieczarki, od razu solimy.Gdy sok odparuje dodajemy cebulę (tą odstawioną) smażymy jeszcze kilka minutNa patelni grillowej rozgrzewamy olej układamy przygotowane filety.Smażymy 2 - 3 minuty z jednej strony, przewracamy i po 3 minutach układamy na nich pieczarki.Układamy na pieczarkach plastry sera.Przykrywamy i zapiekamy do momentu roztopienia się sera.Smacznego;)