Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pierś kurczaka 2 sztuk
cebula 2 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
ogórek zielony 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
rzodkiewki 1 pęczek
koperek 0,5 pęczek
olej 2 łyżek stołowych
wino białe 3 łyżek stołowych
ocet winny 3 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
oliwa 8 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osuszone
mięso pokroić w paseczki, oprószyć
solą oraz
pieprzem, usmażyć na
oleju i wystudzić. Oczyszczoną
cebule pokroić w kostkę. Opłukany, osaczony
szczypiorek posiekać. Obrany
ogórek pokroić w półplasterki. Sparzone, obrane
pomidory pokroić w ósemki, a
rzodkiewki w plasterki. wymieszać
mięso z warzywami.
Ocet wymieszać z
winem,
musztardą oraz
oliwą. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
cukrem. tym sosem polać
sałatkę, wymieszać i posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: