Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
rzodkiewki 6 sztuk
jajka przepiórcze 3 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
salami według uznania
dymka 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
musztarda francuska 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
musztarda francuska 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowychWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach (nie mogą być zbyt miękkie - ok. 15 minut), ostudzić.
Rzodkiewki oczyścić. Ugotowane na twardo
jajka obrać.
Cebulę oraz
dymkę oczyścić.Obrane
ziemniaki pokroić na półcentymetrowe plastry.
Rzodkiewki pokroić na ćwiartki,
jajka na połówki,
cebulę w talarki,
dymkę i półcentymetrowe plastry
salami w słupki. Wymieszać rozdrobnione składniki, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Na półmisku ułożyć tak, by wszystkie składniki były widoczne.Sos: wymieszać
ocet z
oliwą, łyżeczka
musztardy oraz
cukru i
solą do smaku.Sosem polać
sałatkę i udekorować kleksami
musztardy i
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: