ßßß Cookit - przepis na Sałatka ziemniaczana z salami

Sałatka ziemniaczana z salami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
rzodkiewki 6 sztuk
jajka przepiórcze 3 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
salami według uznania
dymka 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
musztarda francuska 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
musztarda francuska 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach (nie mogą być zbyt miękkie - ok. 15 minut), ostudzić.
Rzodkiewki oczyścić. Ugotowane na twardo jajka obrać. Cebulę oraz dymkę oczyścić.
Obrane ziemniaki pokroić na półcentymetrowe plastry. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, jajka na połówki, cebulę w talarki, dymkę i półcentymetrowe plastry salami w słupki. Wymieszać rozdrobnione składniki, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na półmisku ułożyć tak, by wszystkie składniki były widoczne.
Sos: wymieszać ocet z oliwą, łyżeczka musztardy oraz cukru i solą do smaku.
Sosem polać sałatkę i udekorować kleksami musztardy i koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12082/Salatka-ziemniaczana-z-salami