ßßß Cookit - przepis na Ziemniaczana słatka z salami

Ziemniaczana słatka z salami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
rzodkiewki 6 sztuk
jajka przepiórcze 3 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
dymka 0,5 pęczek
salami według uznania
musztarda francuska 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
musztarda francuska 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach - 15 minut. Wystudzone obrać i pokroić w grube plastry. Oczyszczoną rzodkiewkę pokroić na ćwiartki. Ugotowane, obrane jajka pokroić na połówki. Oczyszczoną cebulę oraz dymkę pokroić w talarki. Natomiast kilka grubych plastrów salami pokroić w słupki. Wymieszać przygotowane składniki. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. na półmisku ułożyć tak, by wszystkie były widoczne.
Ocet wymieszać z oliwą, łyżeczką musztardy, doprawić cukrem, sola oraz pieprzem i polać sałatkę. Całość udekorować kleksami musztardy i koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12269/Ziemniaczana-slatka-z-salami