Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
rzodkiewki 6 sztuk
jajka przepiórcze 3 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
dymka 0,5 pęczek
salami według uznania
musztarda francuska 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
musztarda francuska 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach - 15 minut. Wystudzone obrać i pokroić w grube plastry. Oczyszczoną
rzodkiewkę pokroić na ćwiartki. Ugotowane, obrane
jajka pokroić na połówki. Oczyszczoną
cebulę oraz
dymkę pokroić w talarki. Natomiast kilka grubych plastrów
salami pokroić w słupki. Wymieszać przygotowane składniki. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. na półmisku ułożyć tak, by wszystkie były widoczne.
Ocet wymieszać z
oliwą, łyżeczką
musztardy, doprawić
cukrem,
sola oraz
pieprzem i polać
sałatkę. Całość udekorować kleksami
musztardy i
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: