Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 g
kaszy jaglanej100 g
tuńczyka w sosie własnym1 mała
cebula1 ząbek
czosnku2 łyżki posiekanej
natki pietruszki1
jajko1 gałązka świeżej
kolendrysól i
pieprz do smaku1 łyżka
oliwy z oliwek do smażeniaPulpeciki z
kaszą jaglaną i
tuńczykiem - sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną zawszę chwilę prażę przed ugotowaniem na suchej patelni, a następnie przelewam ją wrzątkiem. Następnie gotować ją ok 15 minut w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pozostawić do przestygnięcia. W międzyczasie podsmażyć posiekaną
cebulkę z
czosnkiem.
Kaszę przełożyć do miski, dodać do niej odsączonego z
wody tuńczyka, podsmażoną
cebulkę z
czosnkiem,
pietruszkę oraz posiekaną
kolendrę. Do całości wbić surowe
jajko, aby zespolić masę. Całość dokładnie wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem. Formować małe pulpeciki, które smażyć na złoto rozgrzanej
oliwie.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu