ßßß Cookit - przepis na Pulpeciki z kaszą jaglaną i tuńczykiem

Pulpeciki z kaszą jaglaną i tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
100 g kaszy jaglanej
100 g tuńczyka w sosie własnym
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 jajko
1 gałązka świeżej kolendry
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
Pulpeciki z kaszą jaglaną i tuńczykiem - sposób przygotowania: Kaszę jaglaną zawszę chwilę prażę przed ugotowaniem na suchej patelni, a następnie przelewam ją wrzątkiem. Następnie gotować ją ok 15 minut w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu pozostawić do przestygnięcia. W międzyczasie podsmażyć posiekaną cebulkę z czosnkiem. Kaszę przełożyć do miski, dodać do niej odsączonego z wody tuńczyka, podsmażoną cebulkę z czosnkiem, pietruszkę oraz posiekaną kolendrę. Do całości wbić surowe jajko, aby zespolić masę. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Formować małe pulpeciki, które smażyć na złoto rozgrzanej oliwie.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343388/pulpeciki z kasza jaglana i tunczykiem/p