Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Łukasz ZandeckiPoziom trudności: średnieRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka
oliwy1 kg
szynki wieprzowej pokrojonej w kostkę2 duże posiekane
cebule2 zmiażdżone ząbki
czosnku4
goździki3 duże oczyszczone z pestek i pokrojone w kostkę
pomidorysólpieprz1.5 szklanki brązowej
soczewicy4 dużeniezbyt dojrzałe
banany3 łyżki posiekanej świeżej
kolendryGulasz wieprzowy z
bananami i
soczewicą - sposób przygotowania:
Mięso obsmażamy porcjami na
oliwie. Dodajemy
cebulę,
czosnek i
goździki, smażymy dalej, aż
cebula się zrumieni. Wkładamy
pomidory, wlewamy 100 ml wrzącej
wody, solimy,
pieprzymy. Przykrywamy i dusimy przez 1,5 godziny na małym ogniu. W tym czasie zalewamy
soczewicę 4 szklankami
wody i gotujemy przez 45 minut. Następnie - nie odcedzając - mieszamy ją z gulaszem. Przykrywamy, gotujemy jeszcze pół godziny na malutkim ogniu. Gdy
mięso i
soczewica są zupełnie miękkie, dodajemy
kolendrę oraz pokrojone na kawałki
banany. Gotujemy razem jeszcze przez mniej więcej 10 minut.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu