ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka oliwkowo-cebulowa

Zapiekanka oliwkowo-cebulowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Espanol
Czas przygotowania: do 60 minut
Region: kuchnia hiszpańska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
mrożone kruche ciasto
150 g oliwek odmiany Gordal
200 ml śmietany
3 jajka
2 cebule
80 g utartego sera
3 łyżki hiszpańskiej oliwy z oliwek
sól i pieprz
Zapiekanka oliwkowo-cebulowa - sposób przygotowania: Obierz i posiekaj cebulę. Podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oliwy, aż uzyska złoty kolor. Przekrój oliwki na pół. W misce zmieszaj ze sobą: posiekane oliwki, cebulę, starty ser, ubite jajka, śmietanę. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozwałkuj ciasto i wyłóż na wysmarowanej blaszce. Zalej ciasto zmieszanymi wcześniej składnikami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C aż się zarumieni (około 30 minut).
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22083982/zapiekanka oliwkowo cebulowa/p