Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Espanol
Czas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia hiszpańskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)mrożone kruche ciasto150 g
oliwek odmiany Gordal200 ml
śmietany3
jajka2
cebule80 g
utartego sera3 łyżki hiszpańskiej
oliwy z oliweksól i
pieprzZapiekanka
oliwkowo-cebulowa - sposób przygotowania: Obierz i posiekaj
cebulę. Podsmaż na patelni na niewielkiej ilości
oliwy, aż uzyska złoty kolor. Przekrój
oliwki na pół. W misce zmieszaj ze sobą: posiekane
oliwki,
cebulę,
starty ser, ubite
jajka,
śmietanę. Nadzienie dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Rozwałkuj ciasto i wyłóż na wysmarowanej blaszce. Zalej ciasto zmieszanymi wcześniej składnikami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C aż się zarumieni (około 30 minut).Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu