Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Skrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami - składniki:
kasza jęczmienna pęczak - 200g - ugotowana na sypkosurówki (np. z
buraczków i
ogórków ze
śmietaną)6 średnich skrzydełek (wytrybowanych)
czerwona paprykaoliwa z oliwek200 g
mięsa mielonego drobiowego3 duże
pieczarki1
cebula1
jajosólpieprzSkrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami - sposób przygotowania:
Pieczarki i
cebulę drobno pokroić i przesmażyć na
oliwie. Przestudzone wymieszać z mielonym
mięsem i
jajkiem; doprawić
solą i
pieprzem. Gotowym farszem nadziewać skrzydełka, spiąć wykałaczką, posolić, polać
oliwą i obtoczyć w
papryce. Odstawić na godzinę. Piec na rumiano w rozgrzanym piekarniku (około 40 minut/180 stopni C). Podawać z
kaszą oraz surówkami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu