ßßß Cookit - przepis na Makaron z pieczoną papryką

Makaron z pieczoną papryką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Lubię Gotować
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
45 dag drobnego makaronu (rurki lub muszelki)
sól do posypania
2 łyżki parmezanu
Sos: 2 czerwone papryki (40 dag)
8 szalotek lub małych cebulek
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
sól
pieprz
Makaron z pieczoną papryką - sposób przygotowania: W naczyniu żaroodpornym ułożyć umyte papryki i pokrojone w plasterki szalotki, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Kiedy cebulka zbrązowieje (po 10-15 min), wyjąć ją, papryki piec jeszcze 15-20 min, obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, razem z cebulką przełożyć do garnka, dodać sos powstały podczas pieczenia, ocet balsamiczny, sól oraz pieprz i podgrzać. Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, odcedzić (2 łyżki wody z gotowania zostawić), wymieszać z sosem i pozostawioną wodą. Podawać posypany parmezanem.
(1 porcja - 513 kcal)
Łatwy sposób na przygotowanie sytego makaronu z pieczarkami
Pasty kanapkowe
, oliwaWszystkie składniki (poza oliwą) miksujemy w blenderze. Powoli dodajemy oliwę, aż powstanie gładka masa. Podajemy z chrupkim pieczywem. Ta pasta może być również sosem do makaronu . Z PIECZONEJ PAPRYKI I TUŃCZYKA 2 czerwone papryki, 1 cebula, 1 łyżka masła, 1 puszka tuńczyka w
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-12226925/makaron z pieczona papryka/p