Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Lubię GotowaćCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)45 dag drobnego
makaronu (rurki lub muszelki)
sól do posypania2 łyżki
parmezanuSos: 2
czerwone papryki (40 dag)8
szalotek lub małych
cebulek4 łyżki
oliwy2 łyżki
octu balsamicznegosólpieprzMakaron z pieczoną
papryką - sposób przygotowania: W naczyniu żaroodpornym ułożyć umyte
papryki i pokrojone w plasterki
szalotki, skropić
oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Kiedy
cebulka zbrązowieje (po 10-15 min), wyjąć ją,
papryki piec jeszcze 15-20 min, obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, razem z
cebulką przełożyć do garnka, dodać sos powstały podczas pieczenia,
ocet balsamiczny,
sól oraz
pieprz i podgrzać.
Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, odcedzić (2 łyżki
wody z gotowania zostawić), wymieszać z sosem i pozostawioną
wodą. Podawać posypany
parmezanem.(1 porcja - 513 kcal)Łatwy sposób na przygotowanie sytego
makaronu z
pieczarkamiPasty kanapkowe
, oliwaWszystkie składniki (poza
oliwą) miksujemy w blenderze. Powoli dodajemy
oliwę, aż powstanie gładka masa. Podajemy z
chrupkim pieczywem. Ta pasta może być również sosem do
makaronu . Z PIECZONEJ
PAPRYKI I
TUŃCZYKA 2
czerwone papryki, 1
cebula, 1 łyżka
masła, 1 puszka
tuńczyka wPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu