ßßß Cookit - przepis na Rodem z Italii Carbonara, wersja bez udziwniania

Rodem z Italii Carbonara, wersja bez udziwniania

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Aleksandra Filipowska
Aleksandra Filipowska
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
boczek 100 g
cebula 1 duża
makaron tagliatele 400 g
3 jajka
2 łyżki śmietany 18%
parmezan (prawdziwy) 2 łyżki
sól
grubo mielony pieprz
Rodem z Italii Carbonara, wersja bez udziwniania - sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, ważne by ugotować al dente. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy wraz z posiekaną drobno cebulką. Makaron wrzucamy na patelnię. W międzyczasie w miseczce mieszamy jajka ze śmietaną i startym parmezanem, doprawiamy solą i grubo zmielonym pieprzem, całość mieszamy na gładką masę i wlewamy to wszystko na patelnię z makaronem i dodatkami. Mieszamy chwilę na ogniu, ale chwileczkę, ok. minutki, bo sos ma być gładki, a jak dłużej potrzymamy to jajko się zetnie i będzie jajecznica
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/173536856/rodem+z+italii+carbonara+wersja+bez+udziwniania/p