Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Aleksandra Filipowska
Aleksandra FilipowskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
boczek 100 g
cebula 1 duża
makaron tagliatele 400 g3
jajka2 łyżki
śmietany 18%parmezan (prawdziwy) 2 łyżki
sólgrubo mielony
pieprzRodem z Italii Carbonara, wersja bez udziwniania - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, ważne by ugotować al dente.
Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy wraz z posiekaną drobno
cebulką.
Makaron wrzucamy na patelnię. W międzyczasie w miseczce mieszamy
jajka ze
śmietaną i startym
parmezanem, doprawiamy
solą i grubo zmielonym
pieprzem, całość mieszamy na gładką masę i wlewamy to wszystko na patelnię z
makaronem i dodatkami. Mieszamy chwilę na ogniu, ale chwileczkę, ok. minutki, bo sos ma być gładki, a jak dłużej potrzymamy to
jajko się zetnie i będzie jajecznicaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu