Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dyrdymalki
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)50 dkg
sera białego1 łyżeczka
sody oczyszczonej1 łyżeczka
soli1
jajkopieprz świeżo zmielonyDomowy
ser topiony - przepis blogera - sposób przygotowania:
Ser wkładamy do garnka, dodajemy
sól oraz
sodę oczyszczoną i dokładnie miksujemy na gładką masę. Po chwili dodajemy
jajko,
pieprz i całość podgrzewamy, mieszając cały czas, aby masa się nie przypaliła w garnku. Podgrzewamy około 25 minut, aż masa
zrobi się ciągnącaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu