ßßß Cookit - przepis na Tost jajeczny

Tost jajeczny

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marek Sabiniok z Cieszyna
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia indyjska,kuchnia tajska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (14 głosów)
Tost jajeczny - składniki:
- chleb tostowy
- jajka
- ser tarty
-sól
Tost jajeczny - sposób przygotowania: Rozgrzej patelnie dodając oliwy z oliwek. Następnie na desce do krojenia wykrój szklanką otwory w chlebie tostowym. Wrzuć chleb na patelnię i obsmaż z dwóch stron. Następnie do dziurki wlej całe jajko, posól i posyp serem tartym. Przykryj pokrywką i po ok. 3 minutach GOTOWE!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18222542/tost jajeczny/p