Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor RinnyCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (13 głosów)Placuszki
serowe - składniki:25 dkg
sera twarogowego lub homogenizowanego1
jajko2 łyżki
mąkitrochę
solitrochę
sody oczyszczonej .Placuszki
serowe - sposób przygotowania: Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie wymieszamy. Można dodać trochę
mleka lub
śmietany, gdy za suche. Następnie nabieramy łyżką ciasto i kładziemy na rozgrzany
olej, formując placuszki. Smażymy na złoty kolor po obu stronach. Smakują "na słodko" i "na słono", z
dżemem, z surówką,
ostrym sosem, a także posypane tylko
cukrem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu