ßßß Cookit - przepis na Ciasto na pierogi litewskie cebulowe

Ciasto na pierogi litewskie cebulowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 lekko czubate szklanki mąki
po 2 całe jajka i żółtka
3-4 łyżki soku z cebuli
sól
Ciasto na pierogi litewskie cebulowe - sposób przygotowania: Do przesianej mąki dodać jajka, żółtka, sok z cebuli, sól i zagnieść ciasto (bez wody!), przykryć ściereczką, odstawić na 15 min. Świetne do pierogów - gotowanych lub smażonych - z wytrawnym farszem.
Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z kapustą i grzybami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/161629377/ciasto+na+pierogi+litewskie+cebulowe/p