Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 lekko czubate szklanki
mąkipo 2 całe
jajka i
żółtka3-4 łyżki soku z
cebulisólCiasto na pierogi litewskie
cebulowe - sposób przygotowania: Do przesianej
mąki dodać
jajka,
żółtka, sok z
cebuli,
sól i zagnieść ciasto (bez
wody!), przykryć ściereczką, odstawić na 15 min. Świetne do pierogów - gotowanych lub smażonych - z wytrawnym farszem.Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z
kapustą i
grzybamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu