Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Ugotuj.to
fot. ShutterstockCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (40 głosów)1 podwójna
pierś z kurczaka1 mała
cebula2 łyżki
majonezu2 łyżki
mąki1
jajkosól i
pieprzolej do smażeniaKotlety siekane z
piersi z kurczaka - sposób przygotowania:
Mięso umyj, oczyść i posiekaj w kostkę (1x1 cm).
Cebulkę również drobno posiekaj, dodaj do
kurczaka i dobrze wymieszaj. Dodaj
jajko,
majonez,
mąkę oraz
sól i
pieprz. Masę ponownie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły i odstaw na około 0,5 godziny. Po tym czasie smaż na gorącym tłuszczu na złoto. Rada: Oprócz
cebuli do kotlecików możesz dodać także około 4 łyżek startego,
żółtego sera.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu