ßßß Cookit - przepis na Sałatka taty Czesława

Sałatka taty Czesława

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Beata Pilarska
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
puszka rybna do wyboru (filet z makreli w oleju / szprot lub śledź w pomidorach / szprot podwędzany w oleju)
2 jaja na twardo
1 średnia cebula
pół jabłka
2 średnie ogórki kiszone
2 łyżki stołowe majonezu
łyżeczka musztardy
sól
pieprz
Sałatka taty Czesława - sposób przygotowania: Całą zawartość puszki rybnej przełożyć do salaterki i rozdrobnić widelcem na małe kawałki. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę lub piórka. Pozostałe składniki pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać z majonezem i musztardą. Sałatkę można przyrządzić bez musztardy. Proporcje składników można zmieniać w zależności od upodobań. Jest wyśmienita zaraz po przyrządzeniu, jak i po schłodzeniu w lodówce. Smacznego!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-2840973/salatka+taty+czeslawa/p