Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Beata PilarskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)puszka rybna do wyboru (filet z
makreli w oleju /
szprot lub
śledź w pomidorach /
szprot podwędzany w
oleju)2
jaja na twardo1 średnia
cebulapół
jabłka2 średnie
ogórki kiszone2 łyżki stołowe
majonezułyżeczka
musztardysólpieprzSałatka taty Czesława - sposób przygotowania: Całą zawartość puszki
rybnej przełożyć do salaterki i rozdrobnić widelcem na małe kawałki. Dodać
cebulę pokrojoną w kostkę lub piórka. Pozostałe składniki pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Delikatnie wymieszać z
majonezem i
musztardą.
Sałatkę można przyrządzić bez
musztardy. Proporcje składników można zmieniać w zależności od upodobań. Jest wyśmienita zaraz po przyrządzeniu, jak i po schłodzeniu w lodówce. Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu