ßßß Cookit - przepis na Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami

Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zuzanna Wiciejowska
Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
8 kromek chleba żytniego na zakwasie
pasta:
4 jajka
4-5 rzodkiewek
2-3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy typu Dijon
1/2 pęczka szczypiorku
sól
pieprz
Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami - sposób przygotowania: Przygotuj pastę: jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, następnie drobno posiekaj nożem (możesz też zetrzeć je na tarce o grubych oczkach lub użyć gilotyny do jajek). Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w słupki. Szczypiorek umyj i posiekaj. Jajka i rzodkiewki wymieszaj ze szczypiorkiem, majonezem i musztardą, dopraw solą. Przygotuj kanapkę: kromkę chleba posmaruj pastą jajeczną, przykryj drugą kromką i lekko dociśnij. Następnie przekrój kanapkę po przekątnej na trójkąty. Dorzuć kilka umytych pomidorków truskawkowych. W ten sam sposób przygotuj pozostałe kanapki.
Co zrobić z resztek po Wielkanocy?
Pasta jajeczna to doskonały sposób na pozbycie się jajek na twardo. Możesz do niej wrzucić także inne poświąteczne resztki: rzodkiewki, szczypiorek, rzeżuchę, chrzan czy pokrojoną w kostkę wędlinę. Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami 8 kromek chleba żytniego na zakwasie Pasta: 4 jajka 4-5
Pyszne kanapki - w sam raz na piknik!
zielone oliwki. Pastę możesz przyrządzić nie tylko z jajek, ale również szynki , makreli czy tuńczyka Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami 8 kromek chleba żytniego na zakwasie Pasta: 4 jajka 4-5 rzodkiewek 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy typu Dijon 1/2 pęczka szczypiorku sól pieprz
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/163038581/kanapka z pasta jajeczna i rzodkiewkami/p