Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor karolina b.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (23 głosy)1
jajkosólmasło (lub
margaryna)
mąkaszklanka
wody (lub
mleka)Lane kluski z
mlekiem - sposób przygotowania: Do małego garnuszka nasypać 3 łyżki
mąki (jeśli ktoś chcę to więcej).
Potem rozbić
jajko i wlać troszkę
wody (lub
mleka) i zmiksować. Gotować
mleko, kiedy będzie się już podnosić to zmniejszyć i dodać trochę
masła(lub
margaryny) i poczekać aż się rozpuści. Jak już się rozpuści to po trochę nalewać masę na kluski.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu